.
Hej på er! Vi har haft vår efterlängtade kräftpremiär i veckan.
Här har ni familjen som verkligen älskar kräftor och alla goda tillbehör som hör till.
Inför vår premiär inspirerades jag av senaste Elle mat & vin och
gjorde bl a en fruktansvärt god kantarelltoast som jag kan
rekommendera som en perfekt förrätt till kräftgillet.
Här kommer receptet:
Kantarelltoast 4 pers
2 msk pinjenötter ,4 skivor surdegsbröd, 300 g kantareller
1 msk smör, en bit parmesan, flingsalt
svartpeppar från kvarn, färsk timjan
Rosta brödskivorna i ugnenoch pinjenötterna i en torr stekpanna.
Stek under tiden kantarellerna i smör. Lägg sedan
brödskivorna på varsin tallrik och lägg på
kantarellerna, salt och peppar.
Hyvla till sist en stor skiva parmesan på varje
toast och toppa med ett par kvistar färsk timjan.
Smaklig spis!
.
Fredagsmys till er!
Kram D
4 kommentarer:
Det låter så gott! Och så vackert upplagt!
Visst är det gott med kantareller, jag får nog ut en tur imorgon.
Du får titta in på min blogg, onsdag och torsdag, för nu har jag ännu ett stickprojekt.
Kram
Fredagsmys var det ja, jag älskat kräftor och kantareller....Kram Johanna
Åh, vad gott det låter. Ska absolut testas, tack för tipset!!
//Johanna
Skicka en kommentar