Måste ett kök vara vitt?

Jag kan uppleva att kök i svenska hem ser väldigt lika ut. Stilarna kan skilja något i luckans profil men den gemensamma nämnaren i nästan alla nyinsatta kök är VITT, med lite inslag av grått och trä.
 Varför väljer då nästan alla vitt? Inte så märkligt egentligen, det är fräscht, enkelt att kombinera med andra material, och det viktigaste av allt, det är ett tidlöst och hållbart val med tanke på vad ett kök kostar. Men måste ett kök vara vitt för att tilltala, eller väljer vi det för att det är ett säkert kort? Jag tycker personligen att det blir lite tråkigt med alla dessa vita kök eftersom jag vet att möjligheterna att skapa ett riktigt härligt och smakfullt kök är många även om det inte är vitt. Kök som speglar vilken stil och personlighet du har. Inte vilken stil grannarna eller vännerna har.
Jag har också bara haft vita kök i mina hem fram till nu. Materialvalen är svartbrunt trä, betong och rostfritt med vitt porslin i kakel och vask. Belysningen ger bistrokänsla och funktionerna är planerade efter mig och min familjs behov. Färger jag sätter till är krispigt grönt som i växter, och dämpade färger med svärta i.

Ett Daniellakök helt enkelt!

Kram Daniella

Bild: Daniella Witte  
2 kommentarer:

purple area sa...

Hej Daniella,
Kul att du nu också börjat blogga. Ska bli spännande och följa bloggen. Visst var det dig jag var i kontakt med när jag bloggade om ditt hem i Lomma?
/Susann

Daniella Witte sa...

Hej Susann!

Det är jätte roligt att vara i bloggvärlden. För mig är det ett sätt att inspirera mig själv och andra i det ämne jag bara älskar.

Det är rätt! Du har bloggat om vårt förra hem:) och jag följer din blogg flitigt. Du är jätte duktig. Ska bara försöka få synliga länkar till mina bloggfavoriter. Har inte lyckats med det ännu. Finns en del att lära ännu! Kram Daniella